Om mig

Jag fotograferade en hel del under tonåren, men sedan följde en lång rad av år då jag i princip inte fotograferade alls, mer än de obligatoriska bilderna på julafton och barnens födelsedagar. På nyårsafton (!) 2005 köpte jag min första digitala systemkamera som jag utforskade med stort intresse. 

Efter att under lång tid ha försökt uppnå teknisk perfektion i mina bilder tröttnade jag på fotograferandet och de sista åren har jag knappt fotograferat alls. Det gick t.o.m. så långt att jag sålde min systemkamera. Eftersom fotograferandet alltid varit viktigt för mig rannsakade jag mig själv och insåg att för mig personligen är känslan i bilderna betydligt viktigare än utförandet. Helt plötsligt blev det roligt att fotografera igen!

Jag fotograferar till allra största delen med en Canon EOS M5, men det slinker även iväg en och annan bild som tas med mobiltelefonen. Telefonen har fördelen att man alltid har den med sig och även om den naturligtvis inte kan mäta sig med en ”riktig” kamera blir det förvånansvärt bra bilder. Dessutom är det absolut bättre med en mobiltelefonbild än ingen bild alls!

Om du vill se mer av mina bilder finns det fler på fotosidan.

365 foton
Det är många bilder som ska skapas, men för mig är det framför allt en kreativ utmaning. Eftersom jag blir tillfreds och i de bästa stunderna även lycklig av att skapa, passar bloggen mig som handen i handsken. Jag ser verkligen fram emot att fotograferandet åter igen ska bli en del av min vardag.

Annat
Jag är sambo med Birgitta och bor på landet utanför Höör i Skåne. Utöver foto är jag intresserad av motorcyklar och älskar att resa. Portugal är favoritlandet med goda viner och god mat, underbara människor, ljuvlig natur och naturligtvis fantastiska motorcykelvägar. Jag kör en BMW R1200GS och är aktiv i BMW-klubben.

Till sist några visdomsord...
If you want to make money with photography, sell your gear!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar