2016-11-17

Dagens bild

Under 2011 - 2012 gjorde jag och Birgitta dagens bild under ett år. Det var roligt och jobbigt, kreativt och frustande, men framför allt var det ett sätt att utveckla fotograferandet som intresse och hobby. I ärlighetens namn var det rätt så skönt när året var avklarat, mycket beroende på att vi hade som regel att bilden skulle vara tagen samma dag.


2013 - 2014 var det dags igen, då gjorde vi en temafotografering under ett år med 52 olika teman. Det var en lite annorlunda blogg om man jämför med dagens bild. Eftersom vi var inriktade på teman fick man lite tid till eftertanke och kunde arbeta mer med bilderna. Personligen tyckte jag att det fungerade bättre än med dagens bild och att kreativiteten fick mer utrymme.

Nu har det gått lite tid och det börjar klia i fingrarna. Birgitta hittade 365foton som verkar passa oss bra. En tråkig sak med de två första bloggarna var att de inte var en del av något annat, det blev bara ett verktyg för oss och vi nådde inte ut till andra med samma intressen. Genom att vara en del av en större helhet hoppas jag att fotograferandet/bloggandet ska bli ännu mer stimulerande och utvecklande. När anmälan till 365foton öppnar den 1/12 ska vi hänga på låset och sedan blir det ett helt nytt år med förhoppningsvis massor av goa bilder!

Det är bara det att jag sålde min kamera i våras, så nu måste jag bara dammsuga blocket efter en ny...

2 kommentarer:

  1. Tack för intressant reflektion. Välkomna till 365bilder bägge två! Jag hann inte vara aktiv under 2016 och det var just dialogen och utbytet jag saknade, så nu är det full fart igen. Att dela fototips med varandra och inspireras av varandras fotolösningar utvecklar verkligen - liksom att kameran används i fler sammanhang tack vare utmaningen. /Deltagaren Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är verkligen roligt med 365foton! Som vanligt är det svårt att hitta tiden, speciellt om man vill fotografera med lite eftertanke. Jag gillar att botanisera i temalistan och sedan göra en bild utifrån ett givet tema, men som sagt tar det tid. Egentligen är det bättre att bara fotografera "hej vilt" och sedan hitta teman som passar bilderna. Jag misstänker att det måste bli den förhärskande metodiken, annars blir det nog svårt att hinna med 365 bilder på ett år. :)

      Radera